Boetseren

In deze cursus gaan we een driedimensionaal beeld maken van een portret of figuur van mens of dier. Het beeld van klei wordt volgens keramische techniek (d.w.z. hol) opgebouwd. (Er zijn evt. ook mogelijkheden om met andere technieken te werken.) We werken naar foto’s die de cursisten zelf meebrengen. Dat kan een portret van een mens, maar bv ook  een (huis)dier zijn. U bent ook vrij om iets heel anders te maken, bv gebruiksvoorwerpen.  De beelden kunnen met engobe,  glazuur of evt verf gekleurd worden. De beelden kunnen na afloop gebakken worden. I.v.m. de droogtijd kunnen ze 3-4 weken na de cursus opgehaald worden.
Groepsgrootte max. 8 personen
De cursus kan op verschillende momenten gegeven worden. Elk kwartaal gaat een nieuwe cursus van start.  Met degenen die zich aanmelden wordt in overleg het dagdeel bepaald, waarop we aan de slag gaan.  De cursus duurt 6 x 2 uur.  Het is ook mogelijk  de cursus gedurende een lang weekend te volgen. Ook hiervan wordt de datum in overleg met de deelnemers vastgesteld.
De eerstvolgende cursus start in maart 2023
Benodigdheden voor de eerste les:  plastic folie, afsluitbaar bakje, oud aardappelmesje, evt boetseerstokjes. Klei kan in het atelier aangeschaft worden.
 
cursusprijs: 85 euro inclusief bakken
Lijkt deze cursus u leuk? en wilt u hier aan deelnemen ga naar “Contact” en laat het ons weten!
Advertisement